Çekmece Rayının Kullanım Alanı

Çekmece Rayının Kullanım Alanı

Çekmeceler yaşamımızın her alanında sıklıkla kullanmakta olduğumuz araçlar arasında yer almaktadır. Çekmeceler mobilya tasarımlarına göre ve kişisel ihtiyaçlara yönelik olarak farklı boyutlarda üretilmektedir ancak her çekmece açılıp kapanma özelliğine sahip olduğu için kullanış ve kolaylık açısından çekmecelerde raylı sisteme geçiş yapılmaktadır. Son yıllarda oldukça gelişen ray sistemleri tüm mobilya sektöründe yaygınlaşarak bir ihtiyaç haline gelmeyi başarmıştır.

Çekmece rayları günümüzde çekmeceli olarak üretilmekte olan tüm mobilyalarda kullanılmakta ve bu ray sistemleri çekmecenin açılımını kolaylaştırmakta büyük rol oynamaktadır. Ray sistemi kullanılmayan çekmeceler zor bir şekilde açılıp kapanmakta olduğundan dolayı zorluğun yanı sıra daha çabuk yıpranmakta ve zarar görmektedir. Günlük yaşantımızda her alanda kullandığımız mobilyaların konforlu ve kullanışlı olması oldukça önemlidir. Çekmece rayları detaylı olarak incelendiğinde birden fazla türü vardır ve her biri farklı özelliklere sahiptir.

Çekmece Raylarının Çeşitleri

Pek çok çeşidi bulunmakta olan çekmece rayları montaj kolaylığı sağlarken aynı zamanda çekmecelerin daha pratik ve daha rahat bir şekilde açılıp kapanmasına da yardımcı olmaktadır. Çekmece rayı çeşitlerinden bazılarına şöyle bir göz atacak olursak; teleskopik bilyalı, frenli teleskopik biyalı, tek açılım tandem tipi frenli, çift açılım tandem tipi frenli, tandem box tipi yanaklı frenli çekmece rayı olmak üzere pek çok çeşit bulunmaktadır. Bunun yanı sıra her çeşitte kendi içerisinde farklı şekillerde gruplandırılmakta ve farklı özellikteki işlevlerde kullanılmaktadır. Farklı çekmece rayları çekmecenin boyutu, işlevi ve türüne göre değişiklik göstermektedir. 

Çekmece rayları günlük kullanım kolaylığının yanı sıra montaj işlemlerinde de çekmecenin daha kolay bir şekilde sökülmesi ve daha kolay bir şekilde takılması konusunda da büyük kolaylık ve rahatlık sağlamaktadır.

Çekmece Raylarında Frenleme Özelliği

Çekmece rayları frenleme özelliği geliştirilmiştir. Frenleme özelliği ile de çekmecenin hızlı kapanmasını ve zarar görmesini engellemektedir. Frenleme mekanizması çekmece rayına sonradan monte olan bir üründür ve kişinin talebi doğrultusunda ilave edilebilmektedir. Günümüzde üretilen tüm çekmeceler kullanıcı konforu ve ürün dayanıklılığı da baz alınarak tasarım yapılmakta ve çekmeceler genel olarak raylı sistem olarak üretilmektedir. Çekmece raylarına uygulanan frenleme sistemi çekmecenin sessiz ve yavaş kapanmasını sağlamaktadır. 

Etiketler;
Kategoriler
Son Gönderiler
  • Çekmece Rayının Kullanım Alanı
    4 Kasım 2019 Pazartesi
  • En Çok Kullanılan Ray Sistemleri Nelerdir?
    4 Kasım 2019 Pazartesi
MAİL LİSTEMİZE KAYIT OLUN